måndag 20 maj 2013

Kokos müsli

Här kommer receptet på müslin som jag äter till frukost för tillfället och den är nötfri.

Kokosmüsli
2 dl hel groddat och torkat bovete
200 g dadlar
1 dl dadelvatten
2,5 dl kokosflingor
2,5 dl havregryn
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosolja
2 dl russin

Lägg bovete i vatten över natten eller i ett dygn. Skölj noga bort slemmet som bildas. Torka i ugn på bakplåtspapper tills det blir helt tort. Max 50 grader med ugnsluckan på glänt. Det tar minst 5 timmar. Rör om ibland så går det snabbare.



Blötlägg dadlarna i 10 timmar. Kärna ur dadlarna och lägg i matberedaren och mixa med lite dadelvatten. Smeten ska vara slät inte rinnig. Häll över i en skål och blanda i resten av ingredienserna förutom russin och kokosolja. Jag brukar lägga i russin efter torkning så håller de sig mjukare längre. Varm kokosoljan så den blir flytande och blanda ner den.

Bred ut müslin på ett bakplåtspapper i ett 1 cm tjockt lager och ställ i ugn på max 50 grader med luckan på glänt. Detta tar ett dygn att torka om du inte har torkugn. Lägg i russinen och lägg på burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar