Efterrätt är något som vi alltid har älskat i min familj så när min familj skulle komma över på middag så bestämde jag mig för att göra en rawglass. Lillsyrran var också här och hon är ju tyvärr allergisk mot nötter så hon fick istället köpt Järna blåbärsglass. Nästa projekt få bli att göra vegansk glass som hon kan äta men som ändå är krämig. Glassen idag blev riktigt god så den görs om.
Både vegansk och raw. Me like!

Hallonglass
Både vegansk och raw. Me like!
Hallonglass
140 g cashewnötter
4 dl vatten
1 msk kokosolja
Frön från en vaniljstång
0,75 dl honung eller agavesirap
250 g färska eller tinade mosade hallon
Mixa cashewnötter med vatten till en slät konstistens. Sila genom nötsil eller tesil. Blanda i övriga ingredienser förutom hallonennoch häll i glassmaskinen. När glassen nästan är klar, efter en sisådär 20 minuter, häller du ner de mosade hallonen och låter glassmaskinen blanda in hallonen. Frys sedan i 2-3 timmar innan ni äter för bästa konsistensen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar