Häromdagen gjorde jag en socker, gluten och mjölkfritt paj. Jag har insett att deg går att baks riktigt goda efterrätter utan. Den går snabbt att göra och man kan äta pajen med gott samvete.
135 g havregryn
138 g sötmandel
113 g honung
3 msk kokosolja
2 tsk kanel
6 äpplen
500 g björnbär
1 msk honung
1/2 tsk kanel
Först ska du göra mjöl av mandlarna nedåt gör du genom att hälla ner mandlarna i en matberedare och köra på hög hastighet i 5 minuter. Blanda ner mandelmjölet i en buttra där du har hällt ner havregrynsgröt. Ta fram en kastrull och blanda ner kokosoljan, honung och kanelen och värm sakta och försiktigt tills allt har smält och blandats väl. Häll detta över havregrynsröran och blanda väl tills allt havregryn är blandat med honungssåsen. Låt den här skålen ligga och vila en stund.
Sätt på ugnen på 180 grader.
Nu ska du kärna ur äpplena. Skiva äpplena i 10-12 bitar. Lägg sedan äpplena och björnbären i en kastrull. Häll på lite vatten. Bara så att botten fylls. Häll i honung och kanel och låt koka i 10 minuter eller tills frukten blir mjuk.
Lägg äppel-och björnbären i botten av en ugnssäkerpajform och strö över havregrynsröran. Låt den gräddas i 25-30 minuter i mitten av ugnen på 180 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar