Under våra detoxveckor i våras gjorde vi den här rätten för första gången. Vi körde då helt raw i två veckor. Jag har nog aldrig mått så bra kroppsligt som jag gjorde då. Redan på dag fyra kände jag mig piggare och mer positiv. Jag upplever mig själv som ganska positiv redan, men när vi åt 100% raw kände jag själv hur jag glänste och sken upp. Jag minns när jag på dag fem satt i bilen på väg till jobbet klockan 6.30 på morgonen upplevde att allt var så mycket klarare ute. Allt fick mer färg. Mer konturer. Ungefär som att jag hade satt på mig ett par glasögon som jag behövde. Så trots att jag upplevs som lite tokig av min man, då jag verkligen tror att levande föda kan läka en trasig och sjuk kropp i nästan alla lägen, så berättar jag om min upplevelse och här har ni receptet på en av måltiderna som vi då åt.
Raw lasange
2 stora zucchini
Fröröra
4 dl pumpakärnor
3 dl solroskärnor
1/2-1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk rapsolja
1/2 msk citronjuice
En nypa salt
Tomatsås
4 tomater
12 soltorkade tomater
Toppning
En stor avokado
Hyvla zucchini med en osthyvel så att det blir som lasangeplattor. Mixa pumpakärnor och solroskärnor i matberedare tills de är grovhackade. Tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandats.
Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås.
Lägg ut zucchiniplattor i en form så att de täcker botten. Bre över tomatsås och fröröra. Upprepa och avsluta med ett lager zucchini. Skär avokadon i skivor och lägg dem överst på lasangeplatyor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar