söndag 29 september 2013

Choklad- och nötkrämspraliner

Dessa godingar hade vi till fikat ikväll. En chokladfrestelse som får vem som helst att välja bort chokladpraliner med vitt socker. Jag har alltid älskat att baka och nu när jag kan baka med gott samvete, ja i alla fall på helgerna, blir jag överlycklig när jag hittar recept som detta. Dessa kommer att bli en favorit här hemma. Snabba att göra och himmelskt goda.






Choklad- och nötkrämspraliner (9 st)
1 1/4 dl kokoksolja
1 1/4 dl kakao
1/4 tsk salt
2 1/2 msk maple sirap eller agave sirap
2 msk mesquite
1 dl jordnötssmör







Smält kokosoljan på svag värme, försiktigt. Blanda kakao, maple sirap, mesquite och salt i en bunke och häll på den smälta kokosoljan. Blanda väl så att det inte finns några klumpar. Häll en msk kakaoblandning i små  muffinsformar och låt dem stelna i kylskåp i 5 minuter. Ta ut formarna från kylskpet och fördela en tsk jordnötssmör i varje form och häll över mer kakaoblandning. Låt stelna i kylskåp igen. Nu i minst 30 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar