Vi har det senaste veckorna gjort vår egen havremjölk här hemma. Den är god och så mycket billigare än den i affären.
Vi har ju bytt ut komjölken mot mandel-, ris- eller havremjölk här hemma. Vi har läst allt för ofta att komjölken inte alls är bra för oss. Att den mer förstör kalciumet i kroppen än tillför det. Att benskörheten har ökat i och med vår ökade konsumtion av mejeriprodukter. Tydligen ökar syrenivån i kroppen när vi får i oss protein från mejeriprodukter eller kött. Kroppen måste då neutraliseras för att inte skapa obalans och sjukdomar. För att neutralisera syran tar kroppen kalcium från skelettet och detta leder ju till att skelettet blir svagare och porösare.
För en liter färdig havremjölk behöver du detta:
Havremjölk
3 dl havregryn
15 dl vatten
3 msk olja med naturell smak
En liten nypa salt
Blanda allt i en mixer och mixa i 40 sekunder. Sila sedan i en silduk och häll på flaska.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10612223/?claim=sa6nkcnnby5">Följ min blogg med Bloglovin</a>
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar