lördag 28 september 2013

Mandel-, quinoa- och pumpafröbröd

Bröd är något som vi älskar i familjen. Så när vi minskade på gluten här hemma saknade jag bröd. Jag har ju gjort eget knäckebröd, recepten finns på bloggen, men när jag hittade detta recept blev jag överlycklig. Äntligen ett mjukt bröd som förhoppningsvis smakar riktigt gott och kan ätas till frukost och är nyttigt och bra för mig. Vetemjöl (gluten) blir som klister i kroppen. Jag vill äta bröd som får min kropp att jubla och må bra. Jag vill ha en kropp som håller mig frisk och stark.

Här har ni receptet på brödet som blev riktigt gott. Jag hade brödet lite längre i ugnen än vad som stod i grundreceptet. Så kolla till om även ni behöver plussa på 10 minuter till i ugnen.



Mandel-, -quinoa- och pumpafröbröd
590 g vatten
248 pumpakärnor
165g quinoa
108 g mandlar 
80 g solrosfrön
80 g linfrön
3 msk husk
2 msk chiafrön
1 msk örter
2 tsk salt







Börja med att mixa mandlarna till mjöl. Blanda sedan mandelmjölet med havregryn, pumpafrön, solrosfrön, quinoa, fiber husk, chiafrön, örter och salt och blanda väl. Häll på vattnet och blanda allt ordentligt. Olja in en avlång form och tryck sedan ut degen i formen. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 35 minuter. Jag körde 45 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar