Min favoritsmaksättning är nog choklad och chokladbollar är helt klart ett bakverk som går hem hos de flesta. Nu när vi försöker äta en kost fri från vitt socker, gluten, processad mat så letar vi runt efter komplement. Igår var chokladsuget stort och sonen ville gärna baka. Jag tittade i några kokböcker som vi har här hemma och hittade detta recept i Ulrika Dvidssons raw food bok. Även om få av recpten är raw i boken, och det har irriterat mig en del, så finns det bra recept som helt klart är värda att göra. Detta är ett sådant recept.
Chokladbollarna var så goda. Jag hade kunnat äta upp alla själv. En fin och ren smak av choklad som blir söt och inte besk.
2 dl valnötter
1dl cashewnötter
5 dadlar
2 msk kokosfett
Ev lite vatten
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt vatten vid behov. Forma till bollar och lägg dem i små knäckformar. Dekorera med valnötter eller kokos. Jag körde utan och det passade väldigt bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar