tisdag 17 september 2013

Raw müsli med äpple- och nektaringröt

Jag har velat testa att göra en till raw müsli och häromdagen slog jag till här hemma. Den blev så god och den ger mig så mycket härlig energi. Jag åt den med äpple- och nektaringröt.

Gröten gör jag genom att mixa ett äpple och två nektariner. Mums!

raw müsli
2,5 dl blötlagd, torkad bovete
2 msk linfröolja
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl russin
1 dl honung (agave sirap går också bra)
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 tsk kanel
en nypa salt

Blötlägg bovetet över natten. Lägg det sedan (tunt lager) på ett bakplåtspapper och låt torka över dagen. Blanda alla ingredienser med boveten och låt torka i torkugn eller vanlig ugn över natten i 42 grader och med öppen ugnslucka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar